Dag 3: Een verjaardagswandeling aan het strand

 Zaterdag 14 september 2024

Na alweer een super goede nachtrust, worden we wakker rond 6u45. De kids houden vast aan hun wekkertijd, maar dat is allemaal prima. We zijn al blij dat ze hier de nacht doorslapen. Het huisje is dan ook helemaal stofvrij (stofallergie is een groot probleem voor mij en de kids) en er is geen droge lucht. Bovendien absolute stilte in de kamers. Tom is inmiddels opgestaan met de kids. Om 7u10 sta ik ook op en feliciteer Tom met zijn 40ste verjaardag. Het voelt voor ons beiden raar aan, die tram 4, die nu een decennia lang zal meegaan. De kids zijn alleszins een brok goede ochtendenergie. Ik zet een muziekje op en blaas twee ballonnen voor de kids. Ik start met het ontbijt, warm en koud ontbijtje wordt geserveerd aan tafel voor de jarige en de kids.



Na het ontbijt worden de cadeaus uitgedeeld. De kids mogen elk een pakket kiezen om af te geven aan de papa. Hoewel Jasper ook mijn cadeau afgeeft. 


Na de ontvangst van de toffe en praktische cadeaus, starten we met de ochtendwasjes. We ruimen de tafel op en maken een lunchpakket voor de kids klaar. Wij zijn tamelijk goed gevuld van het uitgebreide ontbijt. Om 9u50 vertrekken we met de auto naar de parking bij Emma Cantine en het strand. We doen onze wandelschoenen aan. Alsook Jasper mag zijn wandelschoenen aandoen. Jonas gaat in de wandelrugzak en ik draag de rugzak met de drank, lunch, pampers en dergelijk verzorgingsmateriaal. We doen een wandeling van ongeveer 6 kilometer, namelijk de Belvedére - Equihen strand rondtocht. 



Het is een groot strand met veel schelpen in het zand. Er zijn niet veel wandelaars, maar we zien wel veel vluchtelingen op het strand en in de zee. Alsook zien we een grote politieboot in de zee varen en veel politieagenten met extra beschermde uitrusting op het strand staan. Moeten we ons nu zorgen maken? De vluchtelingen wandelen in grote groepen, meestal alleen mannen. Toch hangt er geen gevaarlijke sfeer en wandelen we verder langs het strand. 





De Jasper neemt vandaag zijn tijd om te wandelen. Af en toe vraagt hij om gedragen te worden. Geen probleem, maar lang hou ik dit natuurlijk niet vol. We zien ook veel vogels aan het water zitten. Meeuwen en zwarte vogels zijn in grote aantallen aanwezig. 


Na toch wel een aantal stops, bereiken we de bunker uit de 2de WO. Ze noemen dit nu de Blockhaus Du Crabe. Alsook hier zijn drie politieagenten aanwezig. De bunker werd destijds opgeblazen vanop hoogte uit de duinen en is hier neergevallen. Het is immens groot! 




Vanaf dit punt verlaten we het strand en wandelen we naar boven langs de duinen. Nog even een glimp van het uitzichtpunt en waarop de bunker oorspronkelijk stond. 

We wandelen in de duinen doorheen het diepe zand. De gevoelstemperatuur stijgt 5 graden en de truien, gilets gaan uit. Jasper wilt niet meer zelf wandelen, dus mag Jasper nu in de wandelrugzak. Jonas wilt niets liever dan uit de wandelrugzak en wandelt mee in mijn armen of wilt zelf wandelen. Het zelf stappen begint heel goed te lukken, maar we houden wel nog zijn handjes vast. Eens ik Jonas wil vastnemen in mijn armen, maakt hij amok dat hij wilt blijven wandelen. Ok, zo traint hij zijn beenspieren. Het wandelpad van zand gaat over naar een verhard pad. 




Bij een volgende stop, staan we terug aan een uitzichtpunt, waar de kids boterhammen met choco kunnen opeten. Een gepast plekje om even te rusten, te eten en water te drinken. Oh en foto's nemen uiteraard. 






Jasper gaat terug in de wandelrugzak en Jonas wilt zelf wandelen. Van een ommekeer gesproken. Jasper is te moe om zelf te wandelen en Jonas heeft te veel energie om stil te zitten. 


Het wandelpad is enorm divers. We wandelen doorheen het zand en duinen om vervolgens langs een klein bos te wandelen. Jonas is moe geworden en valt ineens in slaap in mijn armen. Doorheen het zand voelt dit zwaar aan en neemt Tom, Jonas afwisselend over. 





Om 13u15 arriveren we terug aan het strand met een slapende Jonas en een halfslapende Jasper. De bedoeling was om een drankje en een hapje te benuttigen bij Emma Cantine, maar we kiezen ervoor om de kids in hun bedje te leggen. Helaas wilt Jasper weer niet slapen. Jonas kreeg eerst nog een propere pamper en lag de eerste 10 minuten een klaagzang uit te brengen, vooraleer het stil werd in zijn kamer. Tom rust even uit in de zetel met een nieuw boek (eentje van zijn cadeaus), Jasper speelt met de puzzels en ik maak een verjaardagscake klaar. Na de cake, start ik met de bereiding van de worstenbroodjes voor deze avond. 


De cake moet 70 minuten in de oven, waardoor we pas om 16u naar het strand terug kunnen gaan. Jonas heeft dan toch een uurtje gerust. We maken ons klaar en nemen de strandspullen van het vakantiehuisje mee. De kids mogen zich uitleven op het strand met de strandspullen en spelen met de bal. Goed insmeren met de zonnecrème is de boodschap! 






Jasper mag als afsluiter met zijn gietertje water gaan halen. We maken een putje en vullen de put met water. Daarna is het tijd om terug naar het vakantiehuisje te gaan. Inmiddels is het al na 17u.


Aangekomen bij ons vakantiehuisje, gaan onze zandmannetjes meteen de douche in. De pamper van Jonas zit ook vol zand. Ik neem de douchetaak op mij, terwijl Tom aan de pasta met zalm en broccoli begint. Als de pastaschotel in de oven staat, gaat Jonas als eerste uit de douche om zijn pyjama aan te doen. Zelf vlug afspoelen en aankleden om vervolgens Jasper mee te nemen uit de douche. Fris gewassen gaan de kids naar de zetel en starten we met de chips. De worstenbroodjes zitten in de oven en na de chips smullen de kids van de warme worstenbroodjes. De pasta is ook klaar en we eten een bord lekkere pasta met zalm en broccoli. 



Na de maaltijd mogen de kids naar Baby TV kijken. We wachten nog even met de melkflesjes, maar Jasper valt al snel in slaap. Om 18u45 gaat Jasper slapen. Jonas geniet nog na van zijn campingstoel, melkflesje, de aandacht van ons en de knuffels en kusjes, alsook de FaceTime met zijn meter Melanie. 



Tom gaat douchen en rond 19u15 gaat Jonas gaan slapen. Wij genieten erna nog van de avondzon op ons terras met nog een klein bordje pasta en een drankje. 

Het was alweer een heel mooie dag en als afsluiter mag de jarige een wens doen! 

We eten een stukje marmercake met een ijsje en bekijken de film "Uglies" op Netflix. Rond 22u45 gaan we slapen. Morgen is het onze vertrekdag, maar er staan nog mooie uitstapjes op de planning. Tot morgen! 

Weer: zonnig, 17 à 20 °C

Reacties

  1. Weeral goed kunnen genieten van de blog en super schattige foto’s! Tom had zo te zien een mooie verjaardag ❤️

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten